36e jeugdkamp VSTS groot succes!

Vrijdag 23 juni was het eindelijk zover. Het 36e jeugdkamp was een feit. We werden door Matthijs, Erik, de Keukenploeg en de spelleiding opgewacht bij de Kiek in Noord-Brabant. Na veel file was iedereen aangekomen. Alle kinderen zochten hun slaapplek op en maakte zich klaar voor het voorstellen van de groepjes. Helaas was er iemand op het kamp vermoord. Aan de groepjes de taak om te ontdekken wie van de leiding vermoord was, waar dit gebeurd was en met welk attribuut.

Na het voorstellen was het tijd voor het bosspel. De kinderen werden met auto’s naar het bos gereden. Het was een groot feest in de auto’s.

In het bos moesten we op zoek naar het attribuut waarmee de moord gepleegd was. Na het bosspel stonden er overheerlijke pannenkoeken klaar.

Zaterdagochtend zijn de kinderen wakker gemaakt met een gezellig muziekje, waarna we met ze alle gingen ontbijten. In de ochtend stonden er vier verschillende spellen klaar. Zo moesten we lucht spuwen op een voetbaltafel. We moesten ook de clown helpen met het opbouwen van zijn tent en de clown was zijn clownsneus kwijt. Het was heerlijk weer dus moesten we ons heel veel insmeren. Na de luncht hebben we levend bingo gespeeld. Het ging er heel echt fanatiek aan toe. Aan het einde van de middag stond de welbekende zeepbaan op het programma.

’s Avonds had de keukenploeg heerlijke macaroni voor iedereen klaar gemaakt, met een vlaflip met echte yoghurt van boerderij Oostdam. Na het eten konden de groepen nog even een uurtje oefenen voor het stukje voor de bonte avond. Elk kampgroepje heeft een stukje opgevoerd, de ene nog grappiger dan de andere. Na de bonte avond was het tijd voor de disco, die duurde tot ver na middernacht en iedereen heeft leuk meegedanst en gezongen.

Zondagochtend werd iedereen met pannendeksel wakker gemaakt, om vervolgend de tassen in te pakken en de slaapkamers op te ruimen. Bij het ontbijt waren de eieren erg in trek. Ook deze ochtend hebben we nog vier spellen gespeeld in de spelgroepjes. Na de spellen was het tijd voor de prijsuitreiking en toen stonden alle papa’s en mama’s alweer op de stoep.

Wij vonden het heel erg leuk en hopen iedereen volgend jaar weer te zien!

Volgend jaar is kamp op 21, 22 en 23 juni 2024

Meer nieuws