Dames 1 beloont zichzelf niet

Zaterdag 17 september speelde VSTS dames 1 haar eerste competitiewedstrijd tegen Dosko dames 1. Voorafgaand aan de wedstrijd werden eerst de twee sponsoren van de dames bedankt. Het team is erg blij met de nieuwe shirts van HIITcenter Bodegraven en tassen van Isolutions. Het team uit Bodegraven is dit jaar uitgebreid met twee nieuwe speelsters: midden Isa van Westing en passer-loper Rianne Nap. Helaas moeten we dit seizoen Krystel Termorshuizen missen vanwege haar zwangerschap en namen we vorig jaar afscheid van Mariska Entken.

De eerste set begon VSTS dames 1 met Steffi van den Berg, Elvira de Rijter, Eline Hazelaar, Merel Florie, Rianne Nap, Olivia van Wijngaarden en Naila Sabovic in de basisopstelling. VSTS ging enthousiast van start, speelde fanatiek en gedreven. Aan beide kanten werden veel punten gescoord en de aanvalskracht was groot. Een betrouwbare passing aan de kant van VSTS zorgde ervoor dat Steffi van den Berg het spel goed kon verdelen. De hele set gingen de punten gelijk op, maar door een goede service druk aan het einde van de set werd de set uiteindelijk gewonnen door de dames uit Bodegraven. Stand 25-23.

De tweede set begon VSTS in dezelfde opstelling en het spel was net zo sterk als in de eerste set. De verdediging stond goed opgesteld en de aanvallen werden mooi uitgespeeld. Ook Dosko bleef het hoge niveau vasthouden. Een goede service van Dosko zorgde voor druk op de passing van de dames van VSTS. Hierdoor verloren de dames uit Bodegraven de set met 21-25.

In set drie werden Isa van Westing, Denise Peeters en Judith Terpstra in het spel gebracht. VSTS vond het vertrouwen in eigen kunnen en in elkaar terug. Weer werd er een goede en spannende set gespeeld waar de punten gelijk opgingen. De goede communicatie bij VSTS dames 1 zorgde ervoor dat ballen makkelijk verwerkt werden en moeilijk weggelegd konden worden. Door deze goede samenwerking wist VSTS de set naar zich toe te trekken. De stand eindigd bij 27-25.

In de vierde set werd dezelfde opstelling gehanteerd als in de 3de set. Het spel van VSTS werd echter slordiger. De pasing verliep minder goed en servicedruk was weg. Dosko daarentegen keerde met een goede service serie de wedstrijd door de vierde set te winnen met 20-25. VSTS dames 1 moest zich opmaken voor een vijfde set..

De dames uit Bodegraven begonnen de vijfde set minder sterk en maakten fouten, waardoor Dosko vanaf het begin met een grote voorsprong, vertrouwen kreeg in de overwinning. Echter, door twee time-outs van coach Dennis Strang herpakte VSTS zich. De dames uit Bodegraven hielden hun hoofd omhoog en kwamen goed terug tot 11-13. De voorsprong van Dosko bleek echter te groot en ondanks het harde werken, verloor VSTS dames 1 de vijfde set met 12-15.

De dames uit Bodegraven baalden van de verloren partij, maar gaan vol vertrouwen en goede moed door naar de volgende wedstrijd. Deze zal plaatsvinden op zaterdag 1 oktober om 16:00 uur, in Leidschendam.