VSTS HS1 trekt net aan het kortste eind in spannende thriller

De heren van VSTS Kraan en Roos constructie heren 1 begonnen hun warming up wat eenzaam, nog geen spoor van de tegenstander, Aspasia HS 1 uit Koudekerk. Tien minuten later kwamen ze binnen, en de wedstrijd kon alsnog op tijd van start.

Het eerste punt meteen een sterk blok van de tegenstander, maar meteen laat VSTS zien dat ook zij dat goed kunnen. Zo gaat get gelijk op en staat het 4-4. Na een aantal foutjes de eerste time out van de tegenstander, bij een stand van 5-6. De achterstand wordt zelfs iets groter, met een paar rake klappen op midden komt de tegenstander tot 12-16. De achterstand wordt door betere aanvallen en hogere foutenlast van de tegenstander ingelopen tot 21-23, het kan nog steeds voor VSTS. Uiteindelijk zorgt een bal tegen de antenne en een goed blok van Aspasia voor setwinst 22-25.

De heren uit Bodegraven worden met 1 wissel weer terug het veld ingestuurd om hopelijk de tweede set wel te gaan pakken. Het begint lekker, het eerste punt voor VSTS. En ook het tweede punt wordt binnengeslagen door Mathijs, hoppa, dat gaat goed. Het gaat verder gelijk op, maar met een paar goede services van Wilfred bouwen ze een kleine voorsprong van 1 punt uit naar een voorsprong van 4. Dennis denkt, dat kan ik ook en levert twee prachtige services af. Er volgen een paar lange rally’s, de pass wordt versterkt door het inbrengen van Joost, maar Aspasia brengt de stand gelijk tot 19-19. 20-20.. Twee rake klappen zorgen dat VSTS op een 22-20 voorsprong komt. Zou de time die wordt aangevraagd door de tegenstander nog helpen? Helaas wel en het wordt 22 22. Nu is het zaak wel door te drukken, Jeroen komt terug in het veld zodat Joost geen middenblok hoeft te zetten. Met Wilfred aan service wordt het 24-23, het eerste setpunt wordt helaas niet benut. Op 24-24 wordt de side-out gemaakt en het moet gebeuren op de service van Dennis. De tegenstander krijgt hem niet onder controle en het laffe balletje dat terug komt wordt aan het net op de grond gelegd door Jeroen. Eindstand van set 2: 26-24

Bij een stand van 1-1 werd de derde set begonnen. VSTS heren 1 haalde een goed niveau en wist dat in de derde set door te zetten. Aspasia pakte een kleine voorsprong, maar de heren uit Bodegraven konden goed bij blijven. Joost fungeerde achterin als libero om Wilco en Mathijs is de pass te ondersteunen en dit bracht extra rust in het veld. Daarnaast kwam Erik op stoom en sloeg een paar lekker punten binnen, één keer zelfs volledig zonder blokkering tegenover hem. Op 22-24 was het toch Aspasia dat als eerste op setpoint kwam en aan de voorsprong in de wedstrijd kon ruiken. Echter vocht VSTS voor wat ze waard waren en wisten de achterstand om te buigen en pakten onder luid gejuich van het publiek en flinke aanmoediging van de bank de set met 27-25. 

Nog één set te winnen om een overwinning op de nummer 2 uit de competitie te behalen. Helaas bleek het lastig om het hoge niveau van de wedstrijd zo lang vast te houden. Halverwege de vierde set werd vroegtijdig afscheid genomen van het publiek vanwege de nieuwe coronaregels en met het vertrek van het publiek vloeide ook een beetje energie weg uit de ploeg. Aspasia kon net iets langer het niveau vasthouden en pakte de vierde set met 21-25. De vijfde set moest beslissing brengen in deze spannende wedstrijd. VSTS begon echter al met een serie tegen en wist niet meer terug te komen. Aspasia ging met de winst aan de haal en pakte 3 punten. De laatste set eindigde in 10-15. VSTS kan trots zijn op een goede wedstrijd en heeft zeer goed tegenstand geboden. We kijken uit naar de return, want het niveau en de energie was om te smullen.

Meer verslagen