VSTS Heren 1 pakt de volle 5 punten

Op zaterdag 9 oktober kwam DOS HS 1 op bezoek in Bodegraven. Met het goede resultaat van vorige wedstrijd nog in het achterhoofd was de sfeer meteen goed bij de mannen van Kraan & Roos constructie VSTS Heren 1. Dit werd alleen maar versterkt door het uitdelen van lustrumsjaals voor het begin van de wedstrijd, waarmee het publiek en de bankspelers het team hartstochtelijk konden aanmoedigen. Na het schieten van een paar leuke foto’s met de sjaals en de warming up, was het tijd om aan de wedstrijd te beginnen. Vandaag was er ook de eerste mini van de maand dit jaar: Jorrit. Hij mocht aantreden om het eerste punt de wedstrijd in te leiden. Na een goede service en sterke eerste pass van Jorrit wist DOS helaas het punt te scoren. 
Met Robbert-Jan, Jos, Joost, Koen, Wilfred en Wilco in de basis was het startende team behoorlijk gewijzigd ten opzichte van de vorige wedstrijd. Dit toont echter direct de breedte van het team aan, want meteen werd er, net als vorige week, een goed niveau neergezet. Waar de tegenstander veel fout serveerde, lukte het VSTS direct om druk te zetten met de service. Het verschil liep snel op en alhoewel het 5 setpoints duurde voor de set binnen was, eindigde deze met een redelijk verschil in 25-20.
Ten opzichte van de vorige wedstrijd, speelde VSTS dit keer met een libero. Mathijs kampt met een lichte blessure, maar kon wel een stabiele verdediging leveren in zijn gele shirt. De tweede set kon dan ook bijgeschreven worden met een stand van 25-18. In de derde set ging het helemaal hard en stond er in een mum van tijd een eindstand van 25-12 op het bord.
Dan de vierde set, waar het vorige week niet lukte. Zou dat de mannen van VSTS weer overkomen? De coach besloot net als vorige week zijn opstelling ongewijzigd te laten, immers hadden de heren al 3 sets geheerst in het veld. Dennis, Erik en Jeroen kregen aan de zijkant van Eric wel te horen scherp en warm te blijven, want mocht het nodig zijn konden ze in moeten vallen. Het bleef echter blij flink aanmoedigen en zwaaien met de sjaals voor het drietal. Want ook de vierde set werd gewonnen en met een stand van 25-20 konden er 5 punten worden bijgeschreven. VSTS Heren 1 staat nu zelfs op een 3e plek in de stand. Na de wedstrijd kon de overwinning gevierd worden op het jaarlijkse openingsfeest in de kantine.

Meer verslagen