VSTS beloont zichzelf niet

Afgelopen zaterdag stond de tweede thuiswedstrijd van dit seizoen op het programma.

Ditmaal was Zaanstad dames 3 de tegenstander, een team waar VSTS van tevoren weinig van wist en dus ook vrijuit kon spelen.

Coach Strang die weer werd bijgestaan door assistent Duiven stuurde Terra Perotti het veld in als diagonaal, Eline Hazelaar en Merel Florie op het midden, Judith Terpstra op de spelverdeling, Naila Sabovic als libero en Denise Peeters en Krystel Termorshuizen als passer/lopers.

De eerste set startten de dames van VSTS wat onwennig en de overtuiging ontbrak. De spelverdeelster van Zaanstad had een goede service in huis waar in de eerste set geen goed antwoord op kwam vanaf de passlijn van de Bodegraafse formatie. Zo kon Zaanstad verder uitlopen en trok zo de eerste set naar zich toe met 15-25.

In de tweede set was de wil en overtuiging er wel aan Bodegraafse zijde en een riante voorsprong stond op het scorebord. Wederom kwam de spelverdeelster van Zaanstad aan opslag waardoor deze voorsprong weer verdween. De passing kwam wel al beter aan maar de aanval kwam niet uit de verf en ook de service bleek niet te lukken waardoor het voor Zaanstad makkelijk was hun punten te scoren om ook de tweede set te winnen, ditmaal met 19-25.

Olivia van Wijngaarden had inmiddels ook haar entree gemaakt en wisselde de passer/loperpositie af met de diagonaal en ook Fleur van der Laan speelde in plaats van Merel Florie de wedstrijd uit. Laatstgenoemde speelde ook gelijk haar laatste wedstrijd in de VSTSkleuren, aangezien zij VCN verkiest boven VSTS. Steffi van den Berg kon helaas niet deelnemen aan de wedstrijd door een enkelblessure die zij eerder had opgelopen tijdens een wedstrijd van het tweede team van VSTS, eerder die middag. Terpstra speelde een degelijke wedstrijd en probeerde haar team bij de les te houden zodat er ook punten in eigen huis zouden worden gehouden.

In de derde set hielden beide teams elkaar goed in evenwicht maar helaas ging het weer mis boven de twintig. De rust was weg en er werd gespeeld met de staart tussen de benen. Zaanstad maakte daar weer mooi gebruik van en wist ook de derde set te winnen met 20-25 en zo dus ook de wedstrijd.

In set vier was het voor VSTS dus alles of niets om ervoor te zorgen dat er nog 1 punt in de Sporthoeve zou blijven. Net als set twee was VSTS de betere ploeg maar ze konden de voorsprong niet vasthouden. Zaanstad maakte er weer dankbaar gebruik van en zo stond er 19-25 op het scorebord genoteerd en was de wedstrijd met 0-4 verloren.

De dames baalden erg van het verlies, zeker omdat er meer in had gezeten en Zaanstad echt niet de betere ploeg was deze zaterdag.

Vol goede moed gaan de dames weer trainen om volgende week al vroeg aan te treden tegen VV Utrecht dames 3. Zij spelen dan uit in de Galgenwaard om 12:00uur.

Gelukkig hebben de dames en Dennis deze dag wel op een gezellige manier af kunnen sluiten tijdens het openingsfeest van VSTS.

Meer verslagen