Heren 1 start met seizoen ’20-’21

Heren 1 is begonnen met de wedstrijdvoorbereiding voor het nieuwe seizoen en eindigde als 2e in de afronding van het “officieuze” bekertoernooi van afgelopen seizoen.

Ondanks dat de maatregelen van Covid-19 in Nederland nog volop aanwezig zijn, mag een binnensport als volleybal wel weer worden beoefend, het zij met regels in en om het veld en regels en looproutes in de sportlocaties, om direct contact te beperken. Ook geldt natuurlijk een registratieplicht wie er allemaal aanwezig zijn voor de uit- en thuisspelende ploegen. Het is nog even “raar” maar we zullen er maar aan moeten wennen.

Kraan & Roos constructie Heren 1 heeft afscheid genomen van een aantal spelers die elders zijn gaan volleyballen (Dennis en Guus) of binnen de vereniging naar een ander team zijn geschoven (Tycho). Hierdoor is de basis wat uitgedund, maar hebben ook mooie “nieuwe” spelers mogen verwelkomen. Robert-Jan is na een seizoen afwezigheid weer terug en ook is Koen na zijn studie/werk in Amerika weer terug bij VSTS en heeft nu officieel een plek binnen het eerste heren team weten te bemachtigen. Daarnaast zal er geregeld gebruik gemaakt worden van de talentvolle spelers van Heren 2 om goed voor de dag te komen gezien de heren weer “terug” zijn in de Promotieklasse!

Afgelopen seizoen stond VSTS heren 1 in de Halve finale van de beker toen Covid-19 een einde maakt aan het seizoen. Met 3 van de 4 teams is de bekercompetitie alsnog officieus afgerond als voorbereiding op het nieuwe seizoen tegen SKC H1 en Shot H2. De eerste wedstrijd tegen SKC was vooral even aftasten en ging dan ook verloren met 1-2. De wedstrijd tegen Shot ging al een stuk beter en werd met 3-0 gewonnen. Een 2e plek in onze eigen georganiseerde toernooi is een mooi begin van dit seizoen.

Zaterdag 12 september zal er in Utrecht nog een oefentoernooi worden afgewerkt om op 19 september te starten met de competitie thuis in De Sporthoeve in Bodegraven om 16:30 uur. Regels vanuit de bond worden op dit moment verwerkt door het bestuur en passend gemaakt op onze thuis locatie. Of en hoe er eventueel (beperkt) publiek aanwezig mag zijn bij wedstrijden volgt nog.

Hopelijk kunnen we elkaar snel weer zien in de Sporthoeve!

Meer verslagen