Dames 1 verliest van zichzelf

De dames van VSTS reisden afgelopen zaterdagavond af naar Zoetermeer om daar Zovoc Dames 1 te treffen, voor de tweede competitiewedstrijd. Zovoc, dat weer gepromoveerd is naar de 3de divisie, bestaat uit een gevarieerd team van jong en oud. De coach van Zovoc startte met z´n ´jonge´ versie en dit pakte voor VSTS in de eerste set gunstig uit. Met servicedruk en werklust werden de punten gemaakt in het voordeel van Bodegraven. Na de helft van de set nam VSTS het initiatief en bouwde een kleine voorsprong op. De Rooij scoorde aan het net en Duiven op de diagonaal, die wisselde tactische ballen goed af met hard geslagen ballen. Er werden veel lange rally´s gespeeld maar het was VSTS die de eerste set verder naar zich toe trok en uiteindelijk won met 20-25.

De tweede set was Zovoc niet van plan uit handen te geven en de oudere garde werd in het veld geïnstalleerd en dit had duidelijk het gewenste effect voor de thuisploeg. VSTS anticipeerde hier totaal niet op en ondanks wissels, Van Wijngaarden voor de Rooij, liet VSTS Zovoc maar begaan en zag lijdzaam toe hoe de Zoetermeerse ploeg het spelletje dicteerde. Met 25-21 won Zovoc dan ook de tweede set.

Set drie was een herhaling van set twee. VSTS kon met vlagen goed aanhaken maar kreeg dan weer een serie tegen, waardoor Zovoc weer op een voorsprong kwam. Sabovic kreeg steeds beter de passing onder controle voor VSTS, maar dan werden de ballen aan het net weer niet afgemaakt, waarna de Zoetermeerse formatie weer kans had om het punt te gaan scoren. Frustratie sloop in het spel van VSTS en Zovoc kon vrijuit spelen en trok zo ook set drie naar zich toe met 25-19.

Voor VSTS was het in set vier erop of eronder om nog kans te maken op wedstrijdwinst. Coach Strang wisselde zijn spelverdeelsters goed af en benutte hun kwaliteiten zo optimaal en het geloof in eigen kunnen kwam langzaamaan weer terug. Zo ging set vier heen en weer wat de score betreft tussen de beide ploegen. Door een goede serie van Zovoc kwamen zij op een voorsprong van 24-19 maar de setwinst kwam nog even in gevaar toen VSTS met servicedruk terugkwam in de set en zich punt voor punt weer in de wedstrijd speelde. Dit kon VSTS helaas niet volhouden en zo ook niet de setstand omkeren wat resulteerde in een 25-22 winst voor Zovoc en daarmee wonnen zij ook de wedstrijd met 3-1.

VSTS betreurt deze verliespartij, vooral de manier waarop er gespeeld is. Heel lang om hier bij stil te staan is er niet, aanstaande donderdag 1 oktober wordt de volgende wedstrijd alweer gespeeld. Ditmaal thuis, tegen fietsbezorgd.nl Switch Dames 1, om 20:30 uur in De Sporthoeve.

Meer verslagen