35e jeugdkamp groot succes!

Wat hebben we met elkaar een leuk weekend gehad, veel spellen gespeeld en we hadden veel beter weer dan is opgegeven. 

Op vrijdagavond stonden veel leden verkleed te wachten om op kamp te gaan, na het zoeken naar jouw vervoer kon er begonnen worden aan de rit naar het kampgebouw wat ongeveer een uurtje duurde.  

Mathijs stond met de keukenploeg en spelleiding de kinderen en chauffeurs al op te wachten. Vervolgens zochten de kinderen hun slaapplek op en maakte ze zich klaar voor het voorstellen van de groepjes. Na het voorstellen was het tijd voor het bosspel. De kinderen werden met auto’s naar het bos gereden, wat voor sommige kinderen al bijna leuker was dan het bosspel zelf. 

In het bos moesten de kinderen een route lopen en 6 stukken van een schatkaart vinden die in lege flessen in het bos verstopt waren. Maar pas op dat de piraat je niet ziet, anders raak je een stukje van je schatkaart kwijt! 

Na het bosspel werd er natuurlijk weer lekker pannenkoeken gegeten en is het nog een poosje gezellig gebleven in de gezamenlijke ruimte. 

Zaterdagochtend zijn de kinderen wakker gemaakt met een lekker muziekje gevolgd door een heerlijk ontbijt. Daarna zijn we 4 verschillende spellen gaan doen in de spelgroepjes. Door het prachtige weer waren de waterspellen heel lekker en kon iedereen verkoeling vinden tijdens de spellen.  

Na de lunch hebben we levend monopoly gespeeld en daarna mocht iedereen zich gaan omkleden voor de zeepbaan. Bijna iedereen heeft na het helmpje draaien de zeepbaan bedwongen en na 1 of meerdere duiken het einde van de zeepbaan gehaald. Met de zeepbaan sloten we de dag met spellen af.  

’s Avonds had de keukenploeg heerlijke macaroni voor iedereen klaar gemaakt, waarna er ook nog een lekker toetje werd gegeten. Na het eten konden de groepen nog even een uurtje oefenen voor hun stukje voor de bonte avond, alvorens de bonte avond van start ging. Elk kampgroepje heeft een stukje opgevoerd en we stonden versteld van hoe goed de stukjes geworden waren. Onze complimenten! Ook de leiding heeft nog een act opgevoerd. 

Na de bonte avond was het tijd voor de disco, die duurde tot ver na middernacht en iedereen heeft leuk mee gedanst en gezongen. 

Zondagochtend werd iedereen met pannendeksels wakker gemaakt, om vervolgens de tassen in te pakken en de slaapkamers op te ruimen. Dit jaar hebben we al opgeruimd voordat we gingen ontbijten, waardoor we meer tijd voor de spellen hebben overgehouden. Na de spellen was er nog een prijsuitreiking en kreeg iedereen een lekker ijsje. 

Wij vonden het heel erg leuk en hopen iedereen volgend jaar weer te zien! 

Volgend jaar is het kamp op 23, 24 en 25 juni 2023 

Meer nieuws