Dames 1 bijt spits af met een vijfsetter

Afgelopen zaterdag stond voor VSTS Dames 1 sinds lange tijd weer een competitiewedstrijd op het programma. Het spits werd afgebeten tegen Irene Dames 1, gedegradeerd uit de 2de divisie. VSTS Dames 1, nog steeds onder leiding van trainer/coach Dennis Strang dit seizoen, heeft wel wat mutaties gekend. Zo zijn Donna Sluijs en Angelene Rozendaal gestopt en gaat Marianne Polderdijk zich volledig focussen op de masters competitie. Kirsten van der Lecq geeft haar volleybalcarrière een vervolg bij VCN. Zo waren er wel wat gaten op te vullen om een compleet team aan het nieuwe seizoen te laten starten. Caitlin de Rooij is erbij gekomen als welkome aanvulling op de passer/loper positie en Sanne van Ooijen als diagonaal. Naila Sabovic lost Karin van Rijn af als libero, in verband met haar zwangerschap.

Dennis Strang stuurde Judith Terpstra het veld in als spelverdeelster samen met Elvira Duiven op de diagonaal, Mirjam van der Kruk en Fleur van der Laan op het midden, libero Karin van Rijn (vanwege ziekte Sabovic) en Olivia van Wijngaarden en Krystel Termorshuizen als passer/ lopers.

De dames startten nog wat onwennig en moesten duidelijk nog hun ritme zien te vinden. Halverwege de set ging het steeds beter lopen aan Bodegraafse zijde en werden er af en toe een aantal punten achter elkaar gescoord met de service. Maar ook Irene had haar goede momenten en services waar zij VSTS mee onder druk hielden zodat zij niet in hun spel kwamen. Zo ging het gedurende set één heen en weer met de score en werd er uiteindelijk door VSTS gas gegeven en had Irene vooral geen antwoord en geen goed blok op de aanvallen van Duiven. Zo eindigde de eerste met 25-21 winst voor VSTS.

De tweede set was een herhaling van de eerste, alleen maakte VSTS zelf veel fouten en duurde het te lang voordat er aan het net werd gescoord zodat Irene een gaatje sloeg in hun voordeel. VSTS was te laat bij de les en moest toezien hoe Irene set twee won met 23-25. De dames waren niet van plan om nog meer cadeautjes weg te geven en rechtte de rug en volleybalden weer met vlagen zoals het moest. Irene bood nog wel de nodige tegenstand en vooral het midden van Irene wist te blijven scoren, maar met veel scorende ballen van Van Wijngaarden aan het net en meerdere serviceseries kon VSTS Irene voor blijven en won set drie met 25-21. Graag had de Borftse formatie dit goede spel door willen zetten maar aan het begin van set vier keken zij toch al snel tegen een achterstand aan. Slappe acties en minder focus zorgden ervoor dat Irene bleef scoren en helaas set vier naar zich toe trok met 19-25 waardoor er een vijfde set nodig was om een winnaar aan te wijzen deze eerste competitiewedstrijd.

Er was al wat roering geweest door wat waarschuwingen en kaarten die de scheidsrechter had uitgedeeld maar dit zorgde er bij VSTS juist voor dat zij extra gemotiveerd en gebrand waren op een overwinning.  Met goede servicedruk en netjes uitgespeelde acties kwam VSTS op een riante voorsprong die niet meer werd weggegeven. Met de overtuigende setstand van 15-7 kwam er een eind aan deze eerste wedstrijddag, gelukkig in het voordeel van de thuisploeg. Een 3-2 winst was een feit en hopelijk kan VSTS haar goede momenten van deze wedstrijd verder uitbreiden en hier meer van laten zien volgende week in de uitwedstrijd tegen Zovoc Dames 1. Ook hier worden er geen toeschouwers van de uitspelende teams toegelaten dus het supporteren van de dames zit er helaas nog niet in.