Informatie rondom het coronavirus

Zoals jullie ongetwijfeld hebben gehoord, gelezen of gezien is het COVID-19 (corona) virus al op meerdere plaatsen in Nederland geconstateerd. Door middel van dit bericht willen we meer duidelijkheid geven over hoe wij hier als vereniging mee omgaan en het al dan niet doorgaan van geplande wedstrijden en trainingen.

Op het moment van schrijven van dit bericht, 4 maart 2020, is er geen reden om vanwege het coronavirus maatregelen te treffen of wedstrijden/trainingen af te gelasten.

We houden de situatie vanzelfsprekend in de gaten en laten ons adviseren door het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu), de regionale GGD (GGD Hollands Midden) en de Nevobo. Indien nadere maatregelen voor onze trainingen en wedstrijden geadviseerd worden vanuit eerdergenoemde partijen zullen we deze maatregelen opvolgen en aan je doorgeven.

We raden sporters en publiek in ieder geval aan extra te letten op de basishygiëne. Het RIVM heeft hierover het volgende advies uitgebracht:

Het nieuwe coronavirus kan zich verspreiden via druppels. Bijvoorbeeld als iemand hoest of niest in het gezicht van een ander. De belangrijkste maatregelen die je kan nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, zijn:

• Was je handen regelmatig

• Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog

• Gebruik papieren zakdoekjes

Deze maatregelen gelden voor alle virussen die griep en verkoudheid kunnen veroorzaken. Het is dus altijd belangrijk om deze op te volgen.

Wil je meer weten over het virus zelf of hoe je met het virus omgaat?
Raadpleeg dan altijd de informatie van het RIVM, het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en GGD Hollands Midden.

Namens,

Bestuur Volleybalvereniging VSTS