Heren 1 pakt de winst tegen VTC Woerden

Afgelopen zaterdag heeft het door Kraan & Roos Constructie gesponsorde herenteam van VSTS de derby tegen VTC Woerden H2 met een 3-1 winst afgesloten.

Een moeilijke wedstrijd is het altijd tegen VTC Woerden. Niet zo zeer door het snelle en krachtige spel, maar door de ervaring van de “oude” knarren die al jaren met elkaar samenspelen. De uitwedstrijd in oktober van vorig jaar ging nipt gewonnen met 3-2 en met het thuisvoordeel van een afgeladen Sporthoeve moest en zou het een andere uitslag gaan worden.

Vanaf set 1 ging meteen de druk erop vanuit de kant van VSTS om te zorgen dat de Woerdenaren niet in hun eigen spel konden komen. Dit resulteerde in een riante voorsprong. De mannen van VTC kwam nog wel even terug in de set maar VSTS ging er met de setwinst vandoor: 25-20.

In de 2e set startte de Bodegravers wat onwennig en daar maakte de ervaring van de kant van VTC snel gebruik van. Het lukte even niet aan de kant van VSTS om in deze set een rol van betekenis te spelen en helaas ging de set dan ook verloren met 17-25.

De ervaring aan de kant van VTC is een toegevoegde waarde maar de spirit en het uithoudingsvermogen aan de kant van VSTS gaf de doorslag in set 3 en 4. Op karakter en met veel inzet gingen de sets dan ook eenvoudig naar de Bodegravers met 25-18 en 25-14, VTC kwam er niet meer aan te pas.

Zaterdag 8 februari reizen de heren af naar Stadion Galgenwaard voor de kraker om de koppositie tegen VV Utrecht H5 om 16.00 uur. BE THERE!