Dames 1 blundert in Veenendaal

Afgelopen zaterdag stond wederom een belangrijke wedstrijd op het programma, in de subtop van de derde divisie B. Ditmaal mochten de dames afreizen naar Fysiotherapie Scheepjeshof/VCV dames 1, in Veenendaal, waar om 17:00 uur de wedstrijd startte.

Coach Strang stuurde de volgende basis het veld in: Judith Terpstra op de spelverdeling, Angelene Rozendaal als diagonaal, Mirjam van der Kruk en Fleur van der Laan op het midden, Kirsten van der Lecq en Krystel Termorshuizen als passer/lopers en Karin van Rijn als libero.

Het eerste punt van set één werd nog door VSTS gescoord maar hierna was het VCV die met een lastige serviceserie VSTS onder druk zette en hierdoor dicteerde. Al gauw keek VSTS tegen een 10-1 achterstand aan en ging het paniekerig spelen, wat resulteerde in veel eigen fouten waardoor VCV een makkie had en zo de eerste set met 25-11 won.

De tweede set tapte VSTS uit een heel ander vaatje. Er werd weer verzorgd gespeeld, de servicedruk was terug en zo werd het weer een wedstrijd. De teams hielden elkaar in evenwicht en met Elvira Duiven binnen de lijnen werd er ook weer met harde aanvallen gescoord. De 3-meter aanvallen van Van der Lecq bleven scoren en zo had VSTS uitzicht op de setwinst. Helaas was het scheidsrechtersduo die dag niet helemaal scherp en werden de ingeslagen ballen uit gegeven waardoor VSTS tegen het setpoint van de tegenstander aankeek. VCV benutte dit setpoint ook met 27-25 en met een 2-0 achterstand werd er weer van speelhelft gewisseld.

Het was duidelijk dat de derde set gewonnen moest worden om nog kans te maken op wedstrijdwinst. Nog duidelijk aangeslagen van het nipte verlies van set twee begon VSTS redelijk maar niet heel overtuigend en VCV bleef scoren, ondanks dat de blokzetting van VSTS werd bijgesteld. Van Rijn verdedigde wat ze kon maar doordat VSTS weinig scoorde liep VCV weer uit en haalde ook de derde set binnen met 25-19.

Er was nog één punt te behalen en coach Strang probeerde dit punt binnen te halen door verse speelsters het veld in te sturen. Steffi van den Berg mocht de lijnen uit gaan zetten en Olivia van Wijngaarden en Aline van den Heuvel werden op de passer/loperposities ingezet. Angelene Rozendaal kwam terug op de diagonaal en zo werd de vierde set gestart. VCV ging door met het goede spel wat zij lieten zien gedurende de hele wedstrijd en zette ook nu weer de passers onder druk waardoor scoren bijna niet ging en VCV gauw uitliep. VSTS liet het maar begaan en zo werd het heel snel en pijnlijk met 25-9, 4-0 voor de tegenstander. Deze wanprestatie willen de dames gauw achter zich laten en ze gaan zich deze week weer focussen op de bekerwedstrijd, die a.s. donderdag gespeeld gaat worden, tegen Sovoco dames 1, uit in Soest.