Heren hebben zware kluif aan ZVH

Afgelopen zaterdag reisden de mannen van VSTS af richting Zevenhuizen om aan te treden tegen de nummer 11 van de competitie, ZVH H3. Als koploper van de eerste klasse heeft VSTS het nadeel dat “lager” geklasseerde teams boven zichzelf uitstijgen in de wedstrijden en de tegenstanders volledig onbevangen aan de start van de wedstrijden verschijnen. Zo ook de mannen uit Zevenhuizen wat resulteerde in een nipte winst voor de Kraan & Roos Constructie gesponsorde mannen van VSTS.

Vanaf de aanvang van de wedstrijd was meteen duidelijk dat ZVH niet thuis hoort op de 11e plek in de competitie. Leuke talentvolle spelers sieren het team en de set ging dan ook gelijk op. Gelukkig voor de Bodegravers resulteerde de ervaring in de winst in de eerste set met 19-25.

In de 2e set was er niets meer te zien van het rustige en degelijke spel aan de kant van VSTS al snel werd er tegen een grote achterstand van meer dan 10 punten aangekeken, welke niet meer te herstellen was, al kwamen de VSTS’ers nog goed terug in de set (setstand 25-20). De 3e en 4e set waren de teams weer aan elkaar gewaagd en werden de sets verdeeld met standen van 20-25 en 25-23.

Een beslissende 5e set moest duidelijk maken wie zich de winnaar mocht noemen van de wedstrijd. Langzaam werd het hoofdveld al opgebouwd voor de wedstrijd in de Eredivisie van het eerste herenteam van ZVH maar ondanks de drukte in de zaal bleven de mannen van VSTS geconcentreerd spelen en gaven geen ruimte weg aan ZVH om in de laatste set in het spel te komen. Hoe moeizaam de wedstrijd ook ging, werd de 5e set uiteindelijk overtuigend gewonnen met 8-15.

Zaterdag 1 februari speelt VSTS weer thuis in De Sporthoeve in Bodegraven om 16.30 uur tegen VTC Woerden H2. De wedstrijd in Woerden werd half oktober nipt gewonnen, hopelijk kan er thuis een beter resultaat worden behaald. Graag tot dan in de Sporthoeve!