Dames 1 zet stijgende lijn door

De dames uit Bodegraven reisden afgelopen zaterdag af naar sporthal ‘De Fluit’ in Leidschendam om Volevo Dames 1 te treffen voor de returnmatch. Coach Dennis Strang stuurde de volgende basis het veld in: Judith Terpstra op de spelverdeling, Angelène Rozendaal als diagonaal, Mirjam van der Kruk en Fleur van der Laan op het midden, Karin van Rijn op de liberopositie en Kirsten van der Lecq en Aline van den Heuvel als passer/lopers.

De wedstrijd werd goed gestart. De sfeer zat er goed in, de dames waren gretig en overtuigend in hun afronding, zodat de punten achter elkaar werden gemaakt. Volevo werd goed onder druk gezet met de service van verschillende speelsters en zo trok VSTS langzaam de eerste set naar zich toe. De eerste set werd gewonnen met 25-21.

De tweede set zetten de dames van VSTS het goede spel door. Door een serviceserie werd een flink gat geslagen in het voordeel van Bodegraven, maar Volevo liet het er niet bij zitten en knokte zich terug deze set in. Coach Strang maakte goed gebruik van zijn wisselspeelsters en dit had het gewenste resultaat. Het bleef tot het einde spannend maar VSTS hield het hoofd koel aan het eind van de set en maakte het af met 25-27.

De frustratie was er ondertussen ingeslopen bij de tegenstander, mede dankzij de bijzondere beslissingen van de arbitrage, wat er bij beide partijen voor zorgde dat het vuurtje aardig aangewakkerd werd en dit zorgde voor felheid in en buiten het spel en speelveld. Het zorgde er bij beide partijen voor dat er scherp geserveerd werd en zo werden er flinke series gemaakt aan beide kanten. Hierdoor werd er steeds een gat geslagen, maar dit gat werd steeds weer gedicht waardoor ook set drie spannend bleef tot het eind. De blokkering aan de buitenkant stond deze wedstrijd redelijk stabiel en hier werden ook directe punten mee gescoord. Duiven was lekker op dreef met haar aanval en van Rijn had alle tactische ballen van de spelverdeelster die zij doortikte. De Bodegraafse formatie bleef werken voor elk punt en met veel enthousiasme werd ook deze set binnen geharkt met 24-26 en zo was de wedstrijdwinst een feit.

Voordat de vierde set werd gestart moesten de gemoederen aan beide kanten tot bedaren worden gebracht door de bijzondere gebeurtenissen die deze wedstrijd kenmerkte. Volevo was hierdoor gebrand op een wedstrijdpunt en startte set vier beter en geconcentreerder dan VSTS en met een serviceserie werd gelijk een flink gat geslagen. Ondanks ingrijpen van coach Strang was het een verloren zaak en won Volevo deze set met 25-15. Volevo deed voorkomen alsof zij de wedstrijd hadden gewonnen maar het was toch VSTS die hier won met 1-3 en zo vier waardevolle wedstrijdpunten mee naar huis mocht nemen.

Aanstaande zaterdag wordt er thuis gespeeld, tegen Bende Services Thor dames 2, om 16:30 uur in De Sporthoeve. Het belooft een spannende wedstrijd te worden aangezien VSTS plaats 4 bezet op de ranglijst en Thor plek 5. Alle support is weer van harte welkom!