Dames 1 verliest vooral van zichzelf

Afgelopen zaterdag werd alweer de vijfde competitiewedstrijd gespeeld en ditmaal mochten de dames aantreden tegen Fysiotherapie Scheepjeshof/VCV Dames 1 uit Veenendaal. Vorig seizoen speelden de dames tweemaal een vijfsetter tegen elkaar en ook nu beloofde het een spannende wedstrijd te worden, ook aangezien de stand die beide teams voor de wedstrijd innamen op de ranglijst.

Gestart werd met Steffi van den Berg op de spelverdeling, Kirsten van der Lecq en Aline van den Heuvel als passer/lopers, Elvira Duiven op de diagonaal, Marianne Polderdijk en Fleur van der Laan op het midden en Karin van Rijn als libero. Beide teams startten wat onwennig en konden nog niet gelijk het spel neerzetten wat zij graag wilden. Er werden slordigheidsfouten gemaakt, waardoor er geen ruime voorsprong kon worden opgebouwd door de Bodegraafse formatie. Coach Dennis Strang deed aan het einde van set 1 een beroep op Judith Terpstra en Angelene Arius Rozendaal en kon met deze wissels toch aanspraak maken op de setwinst, ook al was deze nipt met 25-23.

In set twee werd de basis weer hersteld, dus Van den Berg kon weer starten met het uitzetten van de lijnen als spelverdeelster. Dit deed zij niet onverdienstelijk maar het spel van VSTS bleef wat rommelig en dit keer pakte VCV de voorsprong en wist deze tot het einde van set twee vast te houden. Dit resulteerde in een 23-25 setwinst voor de Veenendaalse dames waardoor de stand in sets weer gelijk getrokken was.

Dat het dus geen makkelijke namiddag in Bodegraven zou worden was na de eerste twee sets wel duidelijk en VSTS moest voor elk punt knokken. Dit gebeurde in de derde set ook, ook al verdiende dit niet altijd de schoonheidsprijs. Coach Strang maakte goed gebruik van zijn wissels en zo ook goed gebruik van de verschillende kwaliteiten in zijn team. Zo kwam Donna Sluijs er veelal in voor Van den Heuvel om aanvallend haar kwaliteiten te laten gelden. Zo maakte zij verschillende punten door hard geslagen ballen af te wisselen met tactisch, kort geplaatste ballen. Dat dit eigenlijk het winnende recept was bleek pas na deze wedstrijd. Ook Wendy Beukeboom kwam binnen de lijnen voor Polderdijk die nog teveel last had van een blessure en zij viel goed in. In de derde set was er in ieder geval weer de overtuiging die nodig was om deze set te winnen: 25-22.

De vierde set bleek een heel ander verhaal. Wat er de derde set allemaal goed ging was in set vier totaal afwezig bij VSTS. VCV dicteerde het spel maar niet doordat zij zelf spectaculaire dingen lieten zien. De vierde set werd er nog gewisseld om het tij te keren maar VSTS was van slag en set vier werd kansloos verloren met 11-25.

Deze trend werd in de vijfde, beslissende set doorgezet en zo won VCV deze ook met 4-15 en zo de wedstrijd met 2-3 en ging dus met de winst naar huis. De dames van VSTS balen van het getoonde spel maar gaan aanstaande week weer hard trainen om zich volgende week te revancheren. Zij spelen dan uit bij VollinGo Dames 2, in de Zebra in Gouda om 16:45 uur. Zij staan op een laatste plek maar mogen zeker niet onderschat worden.