Moeizame overwinning voor Heren 1

Deze week stond een wedstrijd gepland tegen VTC Woerden H2 en wel op een vrijdagavond, niet de meest favoriete speelavond van VSTS.

Een team met “ouwe rotten” trad aan tegen de koploper VSTS. Niet snel en een tikkie stroef oogden de mannen van VTC, maar de bak aan ervaring en (vervelende) trucjes maakte het lastig voor de Bodegravers om hun eigen spel te kunnen spelen.

Met veel moeite werd de eerste set gewonnen met 20-25. In de 2e set ging de wedstrijd pas echt beginnen, de “ouwe rotten” konden als geen ander volleyballen en meerdere hebben in het verleden op een hoog niveau gespeeld waardoor het positiespel prima in orde was. Dat maakte het scoren voor de Kraan & Roos Constructie mannen lastig. Set 2 ging dan ook verloren met 26-24.

In set 3 was wederom het stuivertje wisselen begonnen. Beide teams hadden met veel invallers en spelers op andere posities het lastig lekker in de wedstrijd te komen, maar dan kwam toch de fitheid en flexibiliteit van de VSTS’ers goed van pas. De set ging dan ook “eenvoudig” gewonnen met 19-25.

De 4e set startte waardeloos aan de kant van VSTS, waardoor al snel een stand van 23-10 op het scorebord stond. Door een weergaloze service serie van Joost Pijnacker kwamen de Bodegravers terug naar 23-22. Helaas mocht de inzet niet baten en ging de set alsnog verloren met 25-23.

Een beslissende 5e set, de complete goocheldoos van de mannen uit Woerden was leeg, veel tijdrekken, dweilen van het zweet, ouwehoeren door het net heen (soms iets te persoonlijk), maakte dat VSTS gelukkig de winst wist te pakken. (12-15)

Een 2-3 overwinning was voor de vrijdag in Woerden het hoogst haalbare. Gezien het spel van de ‘’ouwe rotten’’ gaan andere teams hier ook nog wel punten verspelen.

25 oktober zal er een bekerwedstrijd in Delft worden gespeeld om 21:30 uur (weer op vrijdag) en de dag erna, zaterdag 26 oktober meteen weer thuis om 16:30 uur in de Sporthoeve tegen Protos H4.

Graag tot dan!