Dames 1 wint eerste competitiewedstrijd

Afgelopen zaterdag speelde VSTS Dames 1 haar eerste competitiewedstrijd, thuis tegen ZVH Dames 1.

Set 1 was even wennen en erg chaotisch, er werden veel onnodige fouten gemaakt en er was weinig energie in en buiten het veld. Coach Dennis Strang wisselde diagonaal Elvira Duiven met wisselspeelster Angelène Rozendaal maar ook dit mocht niet baten.

Aan het einde van de set zorgde mid-speelster Fleur van der Laan met een onwijs goede service serie nog voor een inhaalslag, maar dit was helaas niet genoeg. De eerste ging dan ook nipt verloren.

In de 2e set was er meer energie en een betere servicedruk. De libero van ZVH dames 1 deed haar werk uitstekend en verdedigde veel ballen. Maar ook de verdediging van VSTS stond goed. Zowel Karin van Rijn als Donna Sluijs leverde veel mooie passes af aan Judith Terpstra, die een goede wedstrijd stond te spelen. Hard aanvallen werden afgewisseld met prikballen en er werd een stabiel spel getoond.

Passer-lopers Olivia van Wijngaarden en Aline van den Heuvel werden ingebracht op momenten van de service, wat heel goed ging. Olivia serveerde zelfs een ace bij haar 1e service. VSTS kon het niveau gedurende de rest van de wedstrijd goed vasthouden wat resulteerde in een mooie 3-1 overwinning (setstanden: 22-25, 25-22, 25-17 en 25-20).